Zeven tips om deze gezellige tijd voor kinderen van gescheiden ouders lekker te laten verlopen. 

 1. Zet het plezier van jullie kind voorop!
  Gun je kind een leuke Sinterklaastijd, het is al spannend genoeg. Maak samen goede afspraken, dat voorkomt teleurstelling bij jullie kind. 
 2. Stem cadeaus af.
  Zo voorkom je dubbele cadeaus en teleurstelling. Beter nog, zet het plezier van het kind voorop en vier het gezamenlijk als gezin. 
 3. Communicatie en duidelijkheid over de cadeaus.
  Wees duidelijk naar het kind waar het cadeau mag zijn en of het mee mag naar de woning van de andere ouder. Maak hier afspraken over met elkaar. 
 4. Verpest het plezier van het kind niet met jou mening.
  Komt je kind helemaal vrolijk thuis met een sinterklaascadeau dat jij helemaal niets vindt, probeer dan jouw mening voor je te houden. Een kind is volgzaam en kan zijn mening bijstellen na het oordeel van de ouder. 
 5. Financieel is het een dure tijd.
  Voor alleenstaande ouders kan het lastig zijn om rond te komen en met de decembermaand erbij kan dit nogal eens voor conflicten en ruzies zorgen. Houd je kind er buiten en laat niks naar hen merken. Je hebt diverse mogelijkheden voor kleinere budgetten, denk aan Marktplaats of tweede hands winkels. Door overeenstemming over deze Sinterklaastijd, hoeft een kind ook geen verschil te merken in hoe kostbaar cadeaus zijn. 
 6. Stem agenda’s op elkaar af en stel je flexibel op.
  Mocht er een Sinterklaas activiteit bij de andere ouder zijn, maar is dat in jouw weekend, probeer je dan flexibel op te stellen. Voor jezelf is dit misschien erg pijnlijk, maar denk altijd in het belang van je kind. Hoe fijn is het al het kind helemaal blij en vrolijk thuis komt. 
 7. Wees voorbereid op nevenactiviteiten.
  Ben op de hoogte van andere feestactiviteiten rond Sinterklaas, bijv. Vieringen op school, bij de sportclubs of anders. Op deze manier ben je beter voorbereid als er iets te doen is en kun je betrokkenheid tonen en vragen naar ervaringen. 

Leave A Comment