Aandacht voor scheidingen in Het Klokhuis (Tip voor stellen met kinderen)

Het is bij een scheiding belangrijk om ook het kind (of de kinderen) onderdeel te laten zijn van de scheiding. Bij een scheiding met veel ruzies zal het kind het dan ook zwaarder hebben tijdens het scheidingsproces. Wil jij dat je kind weet hoe hij/zij kan omgaan met de scheiding of wil je op een laagdrempelige manier je kind vertellen wat een scheiding nu precies is en elke gevolgen dat heeft?

 

In gesprek met de kinderen

Het Klokhuis besteedt de komende weken elke donderdag een volledige uitzending aan het onderwerp scheiden. In de eerste aflevering van deze reeks gaat het voornamelijk over hoe kinderen van gescheiden ouders de scheiding hebben ervaren. Er wordt op een kindvriendelijke manier vertelt wat scheiden is en wat de voor- en de nadelen zijn van een scheiding. Heb je de uitzending gemist?

Bekijk de uitzending

 

Reageer hieronder als jij samen met je kind(eren) hebt gekeken naar de eerste uitzending en laat ons weten hoe je dit hebt ervaren.

Onderwerpen en data van de volgende uitzendingen van Het Klokhuis over scheiden:

Onderwerp Datum en tijdstip
Scheiden: Uit elkaar 19 januari – Uitzending gemist

Soms besluiten ouders om uit elkaar te gaan. Ze wonen niet meer samen en krijgen nieuwe liefdes. Voor kinderen is dat niet fijn. Maurice praat met kinderen van wie de ouders zijn gescheiden. Een kinderpsycholoog vertelt hoe je wereld op zijn kop komt te staan als je ouders scheiden. Zijn er ook voordelen aan gescheiden ouders? Said en Jonathan wegen de voor en nadelen van gescheiden ouders af.

Scheiden: Vechtscheiding 26 januari – 18.23u op NPO3
Als je ouders scheiden kan het zijn dat ze veel ruzie maken. Wat kun je er aan doen? Maurice vraagt het kinderen die het zelf hebben meegemaakt en aan een kinderpsycholoog. In de sketch denken de cowboys terug aan hun jeugd en aan de vechtscheiding van hun ouders..

 

 

Leave A Comment