Jullie gaan scheiden, er komt heel veel op je af en dan bezit je ook nog eens samen een woning. Er zijn diverse opties: jullie verkopen de woning, jij of je ex-partner blijft in de woning en in een enkel geval zul je helaas de verkoop moeten afdwingen. Waar begin je en hoe pak je dit aan?

Met behulp van het recht, benutten we alle mogelijkheden om een punt te zetten achter een vervelende periode zodat je daarna weer verder kan met de toekomst. 

Kan ik in de woning blijven wonen?

Deze vraag speelt vaak bij één van de partners, meestal de kostwinner. Uiteraard hangt het antwoord af van de persoonlijke en financiële situatie. In veel gevallen zijn beide gehuwde partners of samenwoners ieder hoofdelijk aansprakelijk voor het betalen en aflossen van de hypotheek. 

Na het doorspreken van alle mogelijke factoren en punten die van belang zijn op jullie situatie, zoals alimentatie, pensioen, overwaarde/restschuld, gespaarde middelen, etc. bereiden wij het dossier zo goed en snel mogelijk voor. Met dit dossier kun je met de huidige geldverstrekker of hypotheekadviseur een afspraak maken om de (on)mogelijkheden in beeld te brengen.

Indien het overnemen van de woning door één van de partners niet mogelijk blijkt, dan zal de woning verkocht moeten worden. In veel gevallen kan de scheiding dan toch al formeel worden gemaakt en kan de woning onverdeeld blijven.

Onze adviseurs berekenen de fiscale consequenties voor, zodat je een goed inzicht krijgt.  

Leave A Comment