Je weet het zeker en het besluit staat 100% vast; je wilt scheiden. 
Maar hoe en wanneer ga je dit je partner vertellen. 

Ons advies is, stel het slecht nieuws gesprek niet uit. 

Je partner kan zelfs al iets aan je merken of gemerkt hebben, bereid daarom je gesprek goed voor en pak een geschikt moment. Dit wordt een waarschijnlijk een emotioneel moment, dus probeer niet gestoord te worden door tv, telefoon, kinderen of derden, privacy is op dit moment belangrijk. 

Draai niet om je boodschap heen, wees ‘to the point’ en breng je boodschap rustig en met een respectvolle manier. Op deze manier hoeft je partner zich niet te verdedigen en kunnen jullie het gesprek voortzetten, nadat hij/zij van de eerste schrik is bekomen. Wees duidelijk, eerlijk en breng je verhaal zonder twijfel. Dit klinkt misschien hard, maar aangeven dat iets niet meer terug te draaien is, is nodig voor de acceptatie en verwerking van je partner.

Alle eerste emoties zijn groot, houdt het gesprek ook niet te lang. Probeer niet te veel in detail te gaan, blijf respectvol naar elkaar. Het is ook niet het juiste moment om het al over verdeling en een ouderschapsplan te hebben. Spreek met elkaar een nieuw moment af, waar op je start met het regelen van de scheiding. 

Lopen de emoties hoog op en komen jullie niet goed in gesprek met elkaar, dan is eventueel een mediator iets voor jullie. Een professionele bemiddelaar, met respect voor beide partijen, die jullie helpt met het persoonlijke aspect van de scheiding, maar zeker ook op juridisch en financieel gebied. 

Leave A Comment