Op initiatief van de Vfas (vereniging van Familierecht Advocaten) wordt jaarlijks de dag van de scheiding georganiseerd. Dit jaar vindt de dag van de scheiding plaats op 9 september 2016. 

Volgens het CBS eindigt 1 op de 3 huwelijken in een scheiding. In 2015 waren dit volgens het CBS ruim 34.000 scheidingen. De dag van de scheiding is bedoeld om aandacht te vragen voor deskundige begeleiding bij een scheiding. Het streven is dat iedereen op een begripvolle en respectvolle manier uit elkaar gaat. Met name in het belang van de eventuele kinderen. Het aantal vechtscheidingen neemt toe en dit heeft een behoorlijke impact op de thuiswonende kinderen. Om die reden is professionele begeleiding bij een scheiding van belang. Mediation zorgt ervoor dat ieder apart kan beginnen aan een nieuw leven na de scheiding.

Tijdens de dag van de scheiding hebben wij een inloopdag. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kunt u bij ons binnenlopen zonder afspraak. Wij kunnen u dan direct adviseren over uw situatie en uw eventuele vragen beantwoorden. Heeft u kinderen en maakt u op deze dag een afspraak voor een kennismakingsgesprek, dan ontvangt u van ons een prentenboek dat u eventueel kunt gebruiken als hulpmiddel bij de scheiding.

Het adres voor de inloopdag is Grotestraat 208 te Drunen.

Leave A Comment