Het komt geregeld voor dat toekomstige ex-partners snel willen scheiden. De volgende redenen kunnen een rol spelen;

  • Eén van de partners verblijft veel in het buitenland en is eenvoudigweg niet vaak beschikbaar;
  • De partners wensen geen proces in te gaan wat maanden in beslag neemt, bijvoorbeeld omdat men niet meer met elkaar door een deur kan;
  • Een van de partners wil snel een huurwoning betrekken en wil in verband met huurtoeslag het convenant snel ingediend hebben;
  • Beide partijen weten prima wat ze willen en willen op een vlotte deskundige wijze geholpen worden.

Hiervoor heeft Egard Mediators een uniek adviespakket “binnen 48-uur scheiden pakket” gelanceerd.

Hoe verloopt zo’n scheiding in 2 dagen?

Op de eerste dag hebben wij in de ochtend een eerste afspraak met u en uw toekomstige ex-partner, dit kan bij u thuis of bij ons op kantoor. Hieraan voorafgaand ontvangt u van ons een lijst met benodigde documenten. Het adviesgesprek zal ongeveer 2 uur duren. Uiterlijk die avond ontvangt ieder van u het concept echtscheidingsconvenant voorzien van de benodigde alimentatieberekeningen per mail. De volgende dag hebben wij in de ochtend gezamenlijk (eventueel telefonisch) contact om mogelijke opmerkingen door te nemen en om uitleg te geven over de inhoud van het convenant. Ook kunnen er dan aanpassingen plaatsvinden. Gedurende de 48 uur kunnen wij zoveel contact hebben als wat u of uw ex-partner nodig acht. Bij voorkeur zal dat per e-mail zijn, zodat beide partners alle vragen en opmerkingen tegelijkertijd kunnen volgen. Na akkoordbevinding van het concept convenant zal diezelfde middag een fysieke tekenafspraak volgen bij ons op kantoor, bij u thuis of op afgesproken locatie.

Hierna wordt het convenant binnen twee werkdagen ingediend door de advocaat. Afhankelijk van de drukte bij de rechtbank zal binnen 1 dag tot circa 4 weken later een uitspraak volgen. Vervolgens kunt u op dat moment besluiten akkoord te gaan met de inhoud door de akte van berusting te ondertekenen.

Het “binnen 48-uur scheiden pakket” leent zich minder goed als ten minste één van beide partners ondernemer is.

Voor meer informatie neemt u contact met ons op per mail info@egard-mediators.nl of door te bellen naar 0416-855034. In overleg met u bepalen wij welke 48 uur u wenst te reserveren. In overleg zou dat ook in het weekend kunnen plaatsvinden.

Leave A Comment